Ontwerpen

Bij Predeq bedenken wij specifieke oplossingen voor uw ideeën en machines. Dit doen wij met behulp van onze 3D printers. Met onze expertise kunnen we productielijnen efficiënter maken en ervoor zorgen dat uw productidee wordt uitgewerkt met behulp van concrete prototypes.

Om ervoor te zorgen dat het ontwerp daadwerkelijk in de productielocatie wordt opgenomen, bekijken we het productieproces op zich. Hierdoor wordt de context van het gewenste onderdeel of product meegenomen in het ontwerp. Dit stelt ons in staat om eventuele uitdagingen te identificeren en ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat naadloos aansluit bij uw verwachtingen. Om de veranderingen tussen deze prototypes vast te leggen, stellen wij per project een uitgebreid testplan samen. Hierdoor weten wij precies welk prototype wanneer geslaagd of afgewezen is en wat er voor de volgende iteratie verandert moet worden. Zodra een werkend prototype is opgeleverd, gaan we over tot het daadwerkelijke printproces. Met onze 3D-printers kunnen we designs printen tot maximaal 50x40x40 cm. Hierbij wordt de print opgeleverd in het benodigde materiaal om aan de temperatuur, UV of slijtagebestendigheid te voldoen.  

Bij het realiseren van deze ideeën maken wij eerst een uitgebreide inventarisatie van de huidige situatie. De benodigde maten, krachten en materiaal worden hierbij in kaart gebracht. Daarna kunnen wij beginnen met het bouwen van een gedetailleerd CAD-model. Dit CAD model wordt gemaakt met Fusion 360 of Solidworks, afhankelijk van het project. Met behulp van deze software kunnen we uw concept omzetten in een nauwkeurig en gestructureerd ontwerp. Deze kunnen we vervolgens eenvoudig en snel testen met behulp van onze 3D printers. Hiermee kunnen wij voor FDM prints tot wel 50cm3 printen. Komt er een visueel aspect bij het product kijken, dan kunnen wij de ontwerpen ook printen met behulp van een SLA printer voor een nog mooiere print. Gedurende het maken van de prototypes zal ons team met u samenzitten om de specificaties van het gewenste ontwerp zorgvuldig te bespreken. Benieuwd naar wat deze 2 printtechnieken zijn? Ga naar onze materialenpagina! 


Vragen over de mogelijkheden?

Heeft uw specifieke vragen over onze materiaal mogelijkheden? Klik op de onderstaande knop! Hier ontdekt u hoe wij op maat gemaakte oplossingen bieden die perfect passen bij de unieke behoeften van uw bedrijf. 

Onze materialen