Materialen

Predeq is gespecialiseerd in 2 belangrijke 3D-printtechnieken. Dit zijn Fused Deposition Modeling (FDM) en Stereolithografie (SLA). Zo kunnen wij met behulp van de FDM printmethode grote en krachtige onderdelen maken. Hierin kunnen wij onderscheid maken in de flexibelheid, hardheid, temperatuurbestendigheid, kleur en opvulling. Met onze SLA printers kunnen wij juist kleinere onderdelen met  een hoog detailontwerp en goede oppervlakte afwerking produceren.  

SLA

Hiervoor wordt met behulp van een UV-laser een vloeibare hars laag voor laag uitgehard. Geschikt voor kleinere precieze onderdelen. De print lagen zijn nauwelijks zichtbaar hierdoor uitstekend geschikt voor visuele toepassingen.

FDM

FDM-printen werkt door het smelten en extruderen van thermoplastisch filament laag voor laag om het gewenste object te vormen. We gebruiken verschillende materialen, zoals PLA, ABS, ASA, TPU & PETG, om aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten te voldoen. 


PETG

Een sterk materiaal, met trilbestendige eigenschappen.

TPU

Een taai en flexibel materiaal

ASA

Een sterk en UV bestendig materiaal.

Specifieke materiaalwensen?

Indien gewenst kunnen wij voor specifieke opdrachten onze materiaal selectie uitbreiden. Heeft u een vraag, of weet uw niet zeker of wij aan uw wens kunnen voldoen? Vraag het ons!

Contact